KRM
Utstilling

Livet i havet

Et dypdykk langs Rogalands kyst

18. sep. 2013 - 30. mar. 2014

Utstillingen "Livet i havet" gjør et dypdykk rett på utsiden av Rogalands kyst, og viser frem hva man finner under havets overflate.

Det finnes ulike naturtyper under havet på samme måte som på land. I denne utstillingen kan du se både sjeldne og vanlige arter, arter det er viktig å ta vare på og arter vi ikke ønsker tilstedeværelse av langs kysten vår. Utstillingen «Livet i havet» markerer oppstarten av Avdeling for naturhistories sin satsing på innsamling av nye marine preparater.

FANTASTISKE FOTOGRAFIER

Utstillingen har akvarier med ulike levende marine arter og viser også fantastiske fotografier tatt av brødrene Erling og Rudolf Svensen. Er du heldig får du kanskje også med deg disseksjon av blekksprut eller andre marine organismer.

UTSTILLING OM TANGLOPPER

I forbindelse med utstillingen «Livet i havet» vil du også få oppleve utstillingen «Metopa» som er utlånt fra Polarmuseet i Tromsø. Denne utstillingen handler om tanglopper som er bittesmå krepsdyr som har hatt sin utvikling i arktiske havområder. Hva skjer med disse når temperaturene i havet stiger?