KRM

Sommerprogram

Sommeren på Stavanger museum

Åpningstider:
Sommersesongen på museet er fra 1. juni - 31. august, og i dette tidsrommet vil vi ha åpent hver dag, mandag til søndag, fra kl. 10.00- 16.00.

Fugleløypa:

I anledning den nye naturhistoriske utstillingen, Rett i nebbet!, har vi relansert Fugleløypa!
Ta Fugleløypa og lær noe nytt om våre fjærkledde venner!


Aktivitetsrommet:
Fra 21. juni blir barnekafèen/arkivet/bjørnekafèen omdannet til et aktivitetsrom for hele skoleferien.
Det blir en aktivitet per bord i økende avansert grad, slik at det skal være noe spennende å gjøre for alle i familien.Den kulturhistoriske lekeparken

Den Kulturhistoriske lekeparken utenfor Stavanger Museum inviterer til lek og moro, på tvers av både alder og tid. Her kan du prøve deg på 15 spill og leker fra ulike tidsperioder. Noen av lekene kan spores helt tilbake til steinalderen, andre var populære i middelalderen, og noen dateres til 1700-, 1800- og 1900-tallet.
Navn og regler har variert over tid. Kanskje du har lekt noe av dette før, men med litt andre metoder? Det som uansett er felles mellom alle aktivitetene er at de er fra en tid hvor alt gikk saktere enn det gjør nå. En kunne leke hvor som helst, uten å måtte passe seg for biler, eller ta bryet med å organisere seg i en gymsal.
Lekene var like mye for voksne som de var for barn, og ble ofte dratt frem rundt høytider og fest. Målet var å lure hverandre, dumme seg ut, le, og ikke minst å ha det gøy!

Den kulturhistoriske lekeparken er åpen hver dag for lek og utforsking.