KRM
Arrangement

Bunadskafé

22. feb. 2024 KL. 18:00 - 20:00

Er du interessert i bunader? Og kanskje sy og brodere selv? Få hjelp av veiledere til ulike teknikker som brukes i Rogalandsbunaden! Ta med eget arbeid eller prøv deg på en prøvelapp. Tilbudet er gratis.

Bunadskafeen driftes av Bunadsnettverket i Rogaland, bestående av Rogaland husflidslag, Husfliden Stavanger, Nordaker bunader, Bunadnemda i Rogaland Ungdomslag og Husflidskonsulenten i Rogaland.

Tema for vårens bunadskaféer:

Januar: Tyll-/kniplingsbroderi: Prøv deg på kniplingsbroderi! Vi tar fram gamle kniplingsnipper i museet som ble brukt på Jæren og i ytre Ryfylke på 1800-tallet. Bunadnemnda demonstrerer hvordan de ble sydd og du kan prøve selv. Du kan også kjøpe materialpakker for kniplingsnipper fra Jæren, Finnøy og Lysefjorden.

Februar: Luft bunaden! Sjekk bunaden i god tid før 17.mai! Vi markerer Hulda Garborgs fødselsdag med tips om klargjøring av bunaden til våren; pussing av maljene på kvinnebunaden og knapper på mannsbunaden, tips om vask og stryking av bunadskjorter. Hva gjør du med en bunad som er arvet, eller kjøpt brukt? Noregs Ungdomslag lanserer sjekkbunadendin.no hos oss denne kvelden.

Mars: Strikkeplagg til bunaden

April: Silkebroderi med tyll