KRM

Norsk barnemuseum 20 år

Tilbakeblikk

24. november 2021 fylte Norsk barnemuseum 20 år! Dette ble markert med en ny utstilling "Kem va det så fant på dette tullet?" om museet og Per Inge Torkelsen. Utstillingen kan oppleves frem til 2026. I tillegg til åpning av ny utstilling markerte vi 20 årsdagen med en bursdagsfeiring de påfølgende dager med musikk, verksted, fortelling og foredrag.

Per Inge Torkelsen - Norsk barnemuseums grunnlegger

Per Inge Torkelsen ga 3000 leker til museet – leker som han hadde samlet gjennom mange år. Denne unike og varierte samlingen var starten for museet. Samlingen består av det folkelige og rimelige og det kostbare og eksklusive. Leketøy med sine unike historier som samtidig belyser historien på ulike måter. Her kan du finne leketøy fra egen barndom, leker som forteller morsomme sære historiene om barndom før og nå i Norge, og om Stavanger bys historie.

I utstillingen "Kem va det så fant på dette tullet?" vises filmklipp fra historien om Norsk barnemuseum og utvalgte leker fra Per Inges leketøysamling. Kem va det så fant på dette tullet? var en tittel Per Inge, som står bak Norsk barnemuseum, selv valgte da han skrev om museet i Stavangers årbok fra 2006. I anledning bursdagen har vi trykket artikkelen på ny i dette heftet. Heftet er også til salgs i museumsbutikken vår.

Foto: Cathrine Ommundsen/MUST
Foto: Cathrine Ommundsen/MUSTTilbakeblikk

Nedenfor kan du se to innslag fra TV Vest, som gir noen tilbakeblikk på Norsk barnemuseum. Det første innslaget er fra åpningen av Norsk barnemuseum - som åpnet på Sølvberget i 2001. Det andre innslaget er fra museets 20 årsdag 24. november 2021.