KRM

MUST har mot!

MUST vant «MOT i museet» på årsmøtet i Norges museumsforbund.

I disse dager arrangeres digitalt årsmøte i Norges museumsforbund. I forbindelse med dette årsmøtet skulle forbundet kåre det museet som kunne presentere et innovativt, kreativt og spennende prosjekt innen formidling av forskning og forskning på formidling i museene.

Det var syv som var plukket ut i finalen til "MOT i museet" fra hele landet og disse ble presentert på årsmøtet tirsdag 27. april. Konservator Hege Stormark presenterte MOT i MUST: Verdens rikeste land – En forskningsbasert utstilling med og om barn om utstillingen Verdens rikeste land - Penger som inngangsbillett som nylig ble vist på Norsk barnemuseum og som nå vises på Garborgsenteret.

Dagen etter kunngjorde kultur- og likestillingsminister Abid Raja at MUST vant!
- Dette var veldig inspirerende! Vi har lært masse av alle som deltok i prosjektet. Nesten 400 barn har vært med i ulike roller. Takk til alle, og spesielt takk til ungdommene som delte sin historie. Også en stor takk til Hans Erik Voktor ved Universitetet i Stavanger. Hvis du ikke har sett utstillingen ta turen til Garborgsenteret der utstillingen vises nå, sier konservator Hege Stormark og Mette Tveit.

Hege Stormark og Mette Tveit jubler over å ha vunnet "MOT i museet" på årsmøtet i Norges museumsforbund.